Kакви са вашите силни страни? A какви са недостатъците ви?“ Мисля, че

...
Kакви са вашите силни страни? A какви са недостатъците ви?“
Мисля, че
Коментари Харесай

Силни и слаби страни? Няма такова нещо!

" Kакви са вашите мощни страни? A какви са минусите ви? “

Мисля, че умерено може да кажем, че в избран миг от нашата кариера на множеството от нас или ни се е налагало да отговаряме на тези въпроси по време на изявление за работа, или пък самите ние сме били тези, които са ги задавали. Това е показно за метода, по който гледаме на т.нар мощни и слаби страни – като две изцяло обособени и противоположни категории.

Аз обаче считам, че този метод към нещата е стар. В актуалната стопанска система на знанието всичко зависи от подтекста. Няма 100% правилни и 100% неверни отговори на който и да е било проблем, за това тази подредба към този момент не е изключително потребна.

Същото важи и за представянето на чиновниците в работата. „ Качества “ и „ дефекти “ са просто етикети, които слагаме на разнообразни способи на държание. В реалност никое държание не е положително или неприятно по своята същина, единствено дейно и неефективно според от подтекста.

Да вземем следния образец. Представете си, че съм самоуверен бизнесмен, който взема решения бързо и не се опасява да поема големи рискове. Това са фантастични качества, когато скоростта на осъществяване на дилемите е от най-голямо значение и бизнеса има висока приемливост към неуспехите. От друга страна, същият този метод може да бъде повече от рисков, когато целта на компанията е безгрешното осъществяване на дадена задача и когато всеки неуспех може да бъде съдбовен.

В последна сметка какво съставлява способността ми да вземам решения бързо и да поемам опасности – качество или минус? Тя може да бъде и двете, според от обстановката. Именно това повода етикетите като „ мощни страни “ и „ слаби страни “ към този момент да нямат смисъл

Кога вашето държание ви носи позитиви и по кое време – проблеми?

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР